Mina smycken


I dag har jag suttit och pysslat med smycken en stund då dottern sov middag. Gjorde klart en beställning på ett namnsmycke, men eftersom den som beställt smycket ska ge bort det i present så kan jag inte publicera någon bild ännu.

Jag älskar verkligen smycken och innan jag fick barn hade jag smycken varje dag och varierade mig med en massa olika halsband, örhängen och armband. Men då jag fick barn så blev det mer opraktiskt att ha smycken då bebisen ville dra i och leka med dem. Numera så använder jag bara 2 halsband i silver: mitt namnhalsband med dotterns namn på samt ett budskapssmycke, dessa har jag på mig varje dag.


Lite lustigt att jag började designa smycken så jag fick barn, då jag själv inte kunde ha på mig några smycken...

Senaste tiden har det blivit en hel del örhängen i äkta silver gjorda! Jag är rätt dålig på att ha på mig örhängen till vardags, vilket jag inte var innan jag fick barn, men nu har jag tänkt ändra på det. Dessa örhängen har jag gjort och tänker ha på mig under julhelgen:De är allihopa i äkta silver.

Jag älskar silver, och dessa 2 armband har jag gjort och även de ska invigas nu till jul:

Armbandet till vänster är ett berlockarmband och innehåller en pepparkaksgubbe och en pepparkaksgumma, ett hjärta, en bricka där det står "Chrizzy" ingraverat och en stansad bricka med min dotters namn på.
Armbandet till höger är ett ormlänksarmband med diverse pärlor/berlocker på. Säkerhetskedjan har jag gjort själv för att förhindra att man tappar armbandet ifall låset skulle gå upp, då man ska trä på fler pärlor så hakar man enkelt av säkerhetskedjan med hjälp av ett klolås. Sen har jag även 2 "klämmstoppar" som förhindrar att pärlorna ramlar av då armbandet öppnas.

Sen har jag även 2 halsband i silverfärgad metall som jag har tänkt börja använda:

En uggla och ett äpple på långa kedjor.

Rött äpple


Rött äpple av emaljerad silverfärgad metall. Äpplet hänger på en 70 cm lång kulkedja.
Halsbandet passar perfekt till jul!

1 färdig beställning

Lovade ju bilder på beställningar som jag gjort, men då jag vet att en del skulle ges i present så kan jag därför bara visa bild på denna hitills.

2 silverfärgade brickor på kulkedja med sötvattenspärla och siffra av svart plexiglas. Texten är ifylld med svart färg.

Kommentarer

Lite lustiga kommentarer man får ibland, vissa inte ens smyckesrelaterade. Somliga så felstavade så att det är svårt att förstå vad som menas. Jag är utbildad beteendevetare så jag är väl insatt i hur männskor fungerar så jag tycker att det är väldigt tragiskt vilket stort bekräftelsebehov många unga tonårstjejer verkar ha. Att klicka sig in på blogg efter blogg och skriva helt oväsentliga kommentarer, utan att ens ha läst bloggen bara för att synas. Gärna också skriva "elaka" kommentarer bara för att må bättre själva, är tragiskt att unga tjejer med låg självkänsla som mår dåligt gör detta för att få bekräftelse och må bättre.


Örhängen i äkta silver med swarovski


Örhängen i äkta silver
Längst upp till vänster: "Chrizzy-örhängen" med silverstjärnor,
Längst upp till höger: Långa örhängen med swarovskipärlor
Längst ner: Swarovskipärlor och swarovskikristall.

Vintage änglar


Nu har jag fått hem nya färger på änglakjolar samt vingar och andra delar i vintage-stil.


Exempel på var man kan hänga en ängel, som här i ett halsband.


Här är de färger som jag för tillfället har hemma på änglakjolar.
Längst upp från vänster: Mörk grön, Grå, Lila
Nere  från vänster: Mjölk-rosa, persika, ljusgrön

Långa örhängen med turkoser (äkta silver)


Långa örhängen i äkta silver med pärlor av turkos längst ner.

Stansat läderband

I dag har jag provat att stansa på läderband! Så här blev det:

Min plan är att sen kunna göra armband av läderband med text på.

Mitt vackra armband

Mitt ormlänksarmband har fått nya berlocker.

Ormlänksarmbandet har jag beställt färdigt, sen har jag gjort min egen säkerhetskedja och berlockerna har jag allihopa beställt från samma ställe. Allt är i äkta silver.

Lite om tanken bakom de olika berlockerna:

Huset symboliserar min dröm, längtan och önskan om ett eget hus till min familj.
Bollen med stjärnor och lila cubic zircona symboliserar min dotters namn som betyder stjärna.


Jordgubben symboliserar mig utifrån hur mina föräldrar träffades.


En liten nallebjörn får på ett sätt symbolisera min dotters födelse.

Sen är rosa min favoritfärg och jag gillar glittriga diamantliknande cubic zircona, så armbandet symboliserar kort och gott mig, händelser i mitt liv och mina drömmar.

Rosor


Örhängen i äkta silver med rosor utav infärgad röd korall.

Avlånga små hjärtan på örhängen


Små avlånga och smala hjärtan i sterling silver stanstade med 1,5 mm stora bokstäver.
Örhängen, alla delar i äkta silver.


Max 4 bokstäver får plats.

Snett hängande hjärta


Snett hängande hjärta i sterling silver på kulkedja. Stansat med 1,5 mm stora bokstäver.

Svart text


Hjärta i sterling silver på kulkedja. Stansad med 1,5 mm stora bokstäver, svart text.

Mitt namnsmyckeTag i äkta silver stansad med kursiva bokstäver, på en ärtkedja.


Sista dag för beställningar

I dag är sista datum för att beställa smycken för att få dem innan jul och nyår.

När alla beställningarna jag nu fått är klara ska jag lägga tiden på att göra de nyheter för 2011 som jag har på idé-lagret! En del av priserna kommer även att ändras efter nyår, eftersom jag nu hållt mig strax över inköpspris så kommer många priser därför att höjas. Detta är även beroende på att silverpriset hos många av levarantörerna höjs. Vissa tags tar slut hos leverantören och de får in nya liknande som kostar lite mer, och detta måste jag såklart anpassa mina priser efter.

Kommande nyheter som ni kan hålla utkik efter är bland annat en kollektion med barnsmycken, långa örhängen i äkta silver, och välgörenhetssmycken.

Jag kommer att uppdatera bloggen med nyheter löpande.

Viktig information om smyckenbeställning

CHRIZZY SMYCKEN

Halsband, armband, örhängen, namn- och budskapssmycken!

VIKTIG INFORMATION

Läs igenom hela denna text innan du gör din beställning:

Namnsmycken:
Tags med namn eller budskap på, till dig eller som present till någon.
Bär med dig de du älskar, även när de inte kan vara nära dig.. Visa upp det bästa du har, bär dina barns namn runt halsen! Bär med dig ett ord eller budskap som betyder mycket för dig. Jag gör namnsmycken både i äkta silver och i nickelfri metall. Namnsmycken kan kombineras i en massa olika modeller. En enkel tag med ett namn, 2 tag, 3 tag, 4 tag… Eller en budskapsring med 2 namn, 2 budskapsringar med 4 namn… osv…

Jag heter Christin och gör halsband, armband, örhängen, och namn- och budskaps-smycken. Jag började att göra smycken under min mammaledighet 2009. I liten skala gjorde jag smycken till familj och vänner, fick även förfrågningar om jag tänkte börja sälja smycken. Eftersom det verkade som om intresse fanns så kontaktade jag Skatteverket. I slutet av oktober-09 så drog jag igång “Chrizzy Smycken”. Jag driver detta som en hobbyverksamhet, vilket innebär att jag redovisar inköp och inkomst i en T2-blankett vid deklarationen, men jag har alltså inget registrerat företag. Jag arbetar med smycken då jag hinner på min fritid.

Om stansning:
Eftersom de smycken jag gör är stansade för hand, så blir texten inte alltid helt rak. Det kan aldrig bli så exakt som ett maskinstansat eller graverat smycke, men det är en del av charmen med hantverk, eller hur? Att stansa innebär att jag hamrar in varje bokstav för sig, denna teknik gör det omöjligt att få texten spikrak. Att stansa är inte samma sak som att gravera! Det är viktigt att du är medveten om detta när du beställer ditt namnsmycke. Självklart gör jag mitt bästa för att smycket ska bli så vackert som möjligt!


Leveranstid:
Jag gör endast smycken på min fritid, och jag är småbarnsmamma så jag gör smycken då jag hinner. Därför är det bra att beställai  mycket god tid om man exempelvis har tänkt att ge bort det i present. Jag har heller inte allt material hemma utan beställer hem detta vid efterfrågan och leveranstiden kan variera från leverantörerna jag använder mig av.

Betalning:
Jag tillämpar förskottsbetalning, eftersom då jag har stansat ett namn- eller budskapssmycken så går det inte att använda detta till något annat (man kan alltså inte “sudda” bort ett stansat ord”).
Jag driver detta som en hobbyverksamhet och det är således mina privata pengar som jag använder till att beställa hem smyckematerial. Därför vill jag ha betalningen innan jag gör och skickar smycket.


Byte/återköp:
Inget återköp eller bytesrätt eftersom smycket är specialtillverkat just för dig.


Frakt:

Vid beställningar tillkommer alltid kostnad för porto och packning med 20:- Smycket skickas endast med post, jag har ingen möjlighet till avhämtning. Jag skickar beställningen i ett vadderat kuvert, och smycket lägger jag i en vacker organzapåse.


Olika material:

De smycken som jag gör är antingen i silverfärgad/försilvrad metall eller i äkta silver 925.


Silver 925/sterling silver:

Silver är ett metalliskt grundämne som tillhör gruppen ädelmetaller. 925 Silver vilket också kallas Sterlingsilver är en legering som består av 92,5 % (925/1000) silver. Resten är i huvudsak koppar och undantagsvis zink. Sterlingsilver används bland annat i smycken.

 

Silverfärgat/silverplätterat:

Silverpläterat innebär att metalldelarna oftast är gjorda av en kärna av stål eller koppar med ett lager silver. Med tiden kan detta lager slitas ned och då blir kopparfärgen synlig. Att tänka på då man har ett smycke som är oäkta är att man bör förvara smycket i tillslutna påsar när det inte använd, så kallade "zip-påsar.Inte ha smycket på då man badar, sportar, sover eller duschar. Inte förvara inte smycket i våta och fuktiga utrymme, tex i badrummet. Låta hudkräm, hårspary och parfym torka innan man tar på dig smycket för att undvika att det missfärgas.

Vill du ha ett smycke som håller för daglig användning så rekommenderar jag äkta silver. Äkta silver kan man putsa upp med tex silvertrasa eller silverputs, det kan man inte med silverplätterade smycken.


Pärlor:

Mina favoriter i smyckestillverkaning är Jade och swarovski pärlor/kristall.


Jade:

Jade är en mineralogiskt ofullständig term som täcker flera typer av hård sten som hittats framför allt i kinesiskaTurkestan och Centralamerika, bl.a nefrit och jadeit. Jade varierar i färg från mycket mörkt grön till vit. Stenen används till smycken och även till diverse prydnadsföremål.

 

Swarovski pärlor:

Swarovski, österrikisk tillverkare av kristallglas med huvudkontor i Österrike. Swarovskikristall innehåller ca 32% bly för att maximera reflektion. Vackra kristall glas CRYSTALLIZED™ - Swarovski Elements pärlor från Österike. Så här skriver återförsäljaren där jag beställer swarovski pärlor: "pärlor gjorda i kristallglas, deras kvalitet och lyster är svårt att slå. Det finns idag många liknande produkter på marknaden och vi köper därför våra pärlor endast från av Swarovski godkända partners".

 

Beställning:


För att beställa maila mig på chrizzy82@hotmail.com
Skriv vilket smycke du är intresserad av och dina kontaktuppgifter


Har fått mail från andra som gör eller vill börja att göra smycken om tips hur jag gör då jag stansar och var jag beställer material. Har tidigare svarat på dessa mail, men nu ber jag vänligen att respektera att då jag säljer smycken och själv har lagt ner många timmar på att finna bra smyckesdelar så vill jag behålla mina "smultronställen" för mig själv.

Namntag på armband


Ny tag på mitt berlockarmband!
Här har jag stansat dotterns namn på en liten tag.


Äkta sterlingsilver 925

Örhängen


Lite nya örhängen som jag har gjort idag

Lilla pärlan

Ett ställe är jag brukar beställa mycket smyckematerial från är Lilla pärlan. Dom har jättemycket fina smyckedelar och en fin och inspirerande hemsida.
Just nu är jag med i utlottningen av ett presentkort på 300:- hos Lilla pärlan.

http://lillaparlan.se/


Kika in och se allt fint som de har i sin webbshop!

Nyfiken

Är nyfiken av mig så därför tycker jag det vore skoj i fall ni som gör beställningar även ville skriva hur ni hittade till mina sidor :-)

Min smyckeblogg: http://chrizzysmycken.blogg.se/

Min "hemsida": http://chrizzysmycken.tumblr.com/


Sidan på Facebook:
http://www.facebook.com/pages/Chrizzy-Smycken/130947503616158?ref=mfFarsdag

Grattis alla pappor på farsdag!

Beställningar på väg!

I dag tog vi oss en promenad jag och dottern, så nu har vi postat smyckebeställningarna!
Alla ni som väntar på smycken, nu är de på väg!

Dagens planer

Nu ligger dottern och sover middag, men då hon vaknat så ska vi ta oss ut i snön för att gå till posten och posta smyckebeställningarna som jag fick klart i går.
Så ni som väntar på smycken, snart är de på väg!

Dotterns armband


Ett test på armband jag gjorde som inte blev som det var tänkt, men det blev för litet då jag inte hade jadepärlor så att det räckte. Men det passade på dotterns arm, och hon blev jätteglad! Satte igång och pussa på det :-) Så nu har armbandet fått flytta in i hennes smyckeskrin!

Beställningar klara

I dag kom äntligen de tags som jag beställt!
Så nu har jag gjort klart de beställningar som jag fått!

Eftersom jag vet att de som beställt smycken av mig ska ge bort dem i present så väntar jag med att publicera bild här i bloggen, så bild får ni se sen!

Nya berlocker på mitt armband


I dag kom de berlocker som jag beställt till mitt ormlänksarmband!
Visst är de fina?

Detta är inget armband jag gör och säljer, utan det här är mitt privata armband som jag samlar berlocker till och visar upp bara för att det är så fint. Skulle jag sälja sådana armband i äkta silver så skulle det blir så dyrt eftersom varje liten pärla kostar runt 30-200:-/styck i inköp.
Men jag har planer på att göra sådana armband i silverfärgad metall, och då blir priset inte fullt lika dyrt.

Nyhet! Siffror!


I dag fick jag hem dessa siffror i svart plexiglas. Superfina att hänga som berlock på exempelvis ett namnsmycke. Siffran kan tex få symbolisera antalet barn, för ni vet väl att man är förmögen om man har barn ;-)

Finns som 0-9, och har man fler än 9 barn så kan man tex ha en 1 och 0 osv...

Jag tar 10:- extra per siffra.

Änglar till salu

Eftersom det är snöstorm ute och julen börjar närma sig så tänkte jag visa upp ett par änglar som jag gjort i dag. Jag har endast gjort en av varje och dessa säljer jag nu.

Jag har ett gäng änglar som söker nytt hem.


Änglar med klolås, som kan hakas fast på tex ett halsband eller armband som berlock.
Finns bara en av varje.
Från vänster: genomskinlig ängel, röd ängel, orange ängel, gul ängel.
Pris 40:-/styck

Har även 2 par örhängen med änglar:

Färgerna är: rosa/aprikos med vitt huvud och vit med rosa huvud.
70:-/par

Änglarna finns endast i en upplaga och det är först till kvarn som gäller.
Vill du beställa? maila: chrizzy82@hotmail.com
skriv vilken ängel du vill köpa.

Kulkedja i massor

I dag fick jag äntligen hem mer kulkedja i både vintage-style, silverfärg och antiksilverfärg. Nu ska jag göra klart en beställning! Väntar dock fortfarande på de tags som jag har beställt, förhoppningsvis kommer de imorgon så att jag kan göra klart de beställningar på namnsmycken som jag jar fått!

Julklappar?

Sista datum för att beställa smycken innan jul och nyår är den 21 november!

För att jag ska hinna med familjen och de beställningar jag fått så kommer jag inte att ha möjlighet att ta emot beställningar efter 21/11
Detta även för att smyckena ska hinna bli klara i god tid innan jul.
Så om du har tänkt ge ett smycke i julklapp så ber jag dig vara ute i god tid med din beställning.

Ur kostnadssynpunkt så har jag inte så mycket material hemma, utan beställer hem detta vid efterfrågan. Och det kan ta tid att få hem material från försäljaren, därför måste jag sätta ett sista-datum för att vara säker på att hinna klart allt innan jul.


Nya armband i äkta silver


Berlockarmband


Ormlänks-armband med ormlänkspärlor

Samtliga delar är i äkta silver.

Tävlingen är avslutad!

I går var sista dagen att anmäla sig till tävlingen på Facebook, och idag lottade jag vinaren!


Dottern fick äran att dra vem som skulle bli vinnare av ett par svarta jade-örhängen:


Grattis till Carina som blev vinnaren!


2 dagar kvar på tävlingen!

Missa inte att vara med i utlottningen av ett par örhängen med svart jadepärla och rosett på!

Nu är det endast 2 dagar kvar på tävlingen!

Tävlar gör du här:
http://www.facebook.com/pages/Chrizzy-Smycken/130947503616158#!/photo.php?fbid=151002021610706&set=a.133985356645706.15570.130947503616158&pid=272175&id=130947503616158

Chrizzy smyckens sida på Facebook finner du här


Leverans av material


En sån här hög med kuvert innehållande smyckesmaterial kom hem till mig idag!

Silverhjärta


Hjärta i äkta silver på kulkedja. På hjärtat kan man få plats med upp till 4 namn, perfekt om man har många barn!

På den nedre bilden har jag valt att göra ett släktträd utav hjärtan, barnens namn i det övre hjärtat och i det nedre hjärtat barnbarnets namn (det går även utmärkt att fylla på med namn om man får fler barnbarn)

Rosor
Örhängen i äkta silver med rosor utav infärgad röd korall.
Ej till salu

Rosa bandet


Nu är alla rosa bandet berlocker slutsålda!
Vilket betyder att bröstcancerfonden får 60:-
Tack till alla er som bidrog genom att köpa denna berlock!


http://chrizzysmycken.blogg.se/2010/october/mitt-bidrag-till-rosa-bandet.html

RSS 2.0